آموزش راهکارهای افزایش امنیت در وردپرس
نوبت به آخرین گام از مقاله آموزش طراحی سایت در شیراز هست که قراره امنیت وردپرس رو مورد بررسی قرار بدیم. همه ما دنبال امنیت هستیم چه در دنیای واقعی که برای خونه، ماشین، سرمایه و بقیه چیزامون قفل میزاریم و چه در دنیای مجازی که روی اکانت و حساب کاربریمون در شبکه های اجتماعی و سایت ها رمز سخت میزاریم تا امنیتشون رو تامین کنیم.
در این مقاله میخوایم راجع به امنیت سایتمون رو که با وردپرس ساختیم صحبت کنیم. باید بدونیم که امنیت هیچ سایتی به قدری نیست که به طور صد در صد باشد و هک نشود بلکه به طوریه که میتونیم با انواع کارهایی که انجام میدیم امنیت رو بالا ببریم و احتمال هک را تا حد خیلی زیادی کاهش بدیم، درواقع اگه در تامین امنیت سایت کوتاهی صورت بگیره یک شبه تموم زحماتمون دود میشه میره هوا و اون وقته که باید بشینیم و فکر چاره کنیم، پس چه بهتره که از همون روز اول امنیت رو به طور کامل روی سایتمون اعمال کنیم و خیال خودمون رو بابت این موضوع راحت کنیم.
میخوایم برخی از راه هایی که میتونه امنیت سایتمون رو بالا ببره باهم بررسی کنیم و در آخر چنتا افزونه خیلی خوب و حرفه ای براتون معرفی میکنم که اگه ازشون استفاده کنین خیلی میتونه در امنیت بهتون کمک کنه.
راه کارهایی ساده برای افزایش امنیت وردپرس
1- هاست معتبر و ایمن
اولین چیزی که در بالا اوردن یه سایت وردپرسی مورد بررسی قرار میگیره هاست هست، ما هر سایتی که داریم اعم از بزرگ یا کوچک بودنش باید یه هاست خوب و مطمئن براش انتخاب کنیم و از جاهای معتبر هاستمون رو انتخاب کنیم، شاید تهیه هاست از جاهای معتبر یه کم هزینه بالاتری داشته باشه ولی اگه رعایت نشه و از هاست های با ایمنی پایین استفاده کنیم امکان محتمل شدن ضررهایی بزرگتر حتی در برخی موارد بیشتر از هزینه همون هاست خوبی که میتونستیم اول کار انتخاب کنیم بشیم. پس استفاده از یه هاست خوب رو دست کم نگیرین.
2- استفاده نکردن از کلمه admin برای نام کاربری
تعداد افرادی که از کلمه admin برای نام کاربریشون وقتی میخوان به پیشخوان وردپرس ورود کنن استفاده میکنن کم نیست، همچنین این افراد به شدت سایتشون رو در معرض هک توسط هکرها قرار میدن چون هر هکری که بخواد به یه سایت وردپرسی نفوذ کنه اول نام کاربری admin رو تست میکنه و بعد میره سراغ بقیه چیزا، استفاده کردن از نام های کاربری سخت و غیر از admin هزینه ای برای شما نداره ولی در امنیت تاثیر گذار هست.
3- استفاده از رمز عبور دشوار
این مورد باید یکی از چیزایی باشه که ما به طور روتین اون رو انجام بدیم و فقط مختص به وردپرس نیست، ما در هر جایی که نیاز هست یه رمز عبور استفاده کنیم باید یه رمز سخت بزاریم تا کسی نتونه از حساب ما سو استفاده کنه.
برای انتخاب رمز عبور سخت می تونیم از سایت هایی که اینکار را به راحتی برای ما انجام میدن و پسورد های دشوار و خوبی در اختیارمون قرار میدن استفاده کنیم مثل LastPass و passwordsaz
4- استفاده از قالب و افزونه خوب و مطمئن
نزدیک به 30 درصد از هک هایی که انجام میشه از طریق باگ هایی که داخل قالب و افزونه وجود داره انجام میشه. بنابراین در مرحله اول سعی کنید که از قالب و افزونه هایی که نال شدن یا به عبارت دیگه دزدیده شدن و به صورت رایگان در اختیارتون قرار میدن اکثرا شامل کدهای مخرب هست و میتونه به سایت شما صدمه های زیادی وارد کنه، اگر میخواین از قالب و افزونه های رایگان استفاده کنید حتما و حتما از اونایی استفاده کنین که مرجع رسمی سایت وردپرس در اختیارتون قرار میده و برای خرید قالب و افزونه مورد نظرتون از مراجع رسمی و معتبر اونا رو تهیه کنین.
5- بروز بودن قالب و افزونه
نکته بعدی که مهمه و باید بدونین اینه که وقتی قالب و افزونتون رو از جاهای معتبر خریداری کردین باید با هر آپدیتی که برای اونا ارائه میشه شما هم قالب و افزونتون رو آپدیت کنین و نذارین که هیچ باگ امنیتی داخل سایتتون وجود داشته باشه چون به شدت میتونه خطرناک باشه و این به روز بودن همیشه باید انجام بشه و پشت گوش نندازین.
6- افزونه های امنیتی
اولین راهی که میشه سایت رو ایمن تر کنید اینه که از همون ابتدا افزونه ssl ساده رو روی سایت نصب کنید. این افزونه باعث میشه تا پروتکل http به https تبدیل بشه و اون s که اضافه میشه یعنی security یا امنیت سایت شما تامین بشه و سایتایی که با https باز میشن مزیت هایی دارن که میشه به
- ایمنی بیشتر در پایگاه داده و حفظ داده ها
- رمز گذاری داده ها بین کاربر و سایت،
- کمک به بهبوده رتبه سایت
- تشخیص هوبت بهتر توسط موتورهای جستوجو
و … اشاره کرد.
دومین افزونه ای که در برقراری امنیت سایت استفاده میشه و خیلی کاربردی هست افزونه wordfence security هست که میشه از سایت های معتبر اون رو تهیه کنید. این افزونه برای همه سایت ها نیاز هست ولی خیلی از سایت ها ترجیح میدن از افزونه های رایگان برای امنیت سایتشون استفاده کنن که هیچ مشکلی نداره ولی اگه سایت شما مربوط به یک سیستم بزرگه و نیازه که امنیت خیلی خوب برقرار بشه توصیه میشه که حتما از این افزونه استفاده کنین و نکته که باید در نظر گرفته بشه اینه که این افزونه باید خیلی خیلی خوب کانفیگ بشه و اگر کانفیگ اون به خوبی انجام بگیره احتمال هک تا حد خیلی زیادی پایین میاد.
سخن آخر
امنیت در سایت خیلی مهم هست و قطعا راه هایی که ما بهتون گفتیم رو حتما باید مدنظر داشته باشین برای برقراری حداقل مقدار امنیتی که میتونین لحاظ کنین در سایتتون، راه های دیگری نیز برای برقراری امنیت در سایت وجود دارد که مربوط به بحث های تکنیکالی میشه و در آینده بیشتر درباره شون صحبت خواهیم کرد. به نظر شما برای برقراری امنیت سایت و بالابردنش چه کارای دیگه ای میشه انجام داد؟ اونا رو با ما زیر همین پست در میان بذارین…
همچنین اگر مشکلی دررابطه با سایتتون داشتین میتونین از شیراز دیجیتال مارکتینگ کمک بگیرین.
نکات خیلی مهم در افزایش سرعت سایت
سرعت سایت چه تاثیری روی سئو و جذب کاربر در سایت ما میزاره ؟
یا اصلا سرعت سایت مهم تره یا محتوایی که داخل سایت وجود داره؟
چیکار کنیم که سایتمون زودتر بالا بیاد ؟
گوگل چقدر به کوتاه بودن زمان لود سایت برای رتبه بندی اهمیت میده ؟
و خیلی سوالای دیگه که همیشه کاربرا وقتی به گام هشتم از مقاله آموزش طراحی سایت در شیراز میرسن از ما می پرسن و براشون سوال شده !!!
داخل این مقاله قصد داریم به تمامی این سوال ها پاسخ بدیم و بهتون بگیم که برای تست سرعت سایت و انواع پارامتر های مورد نیازی که برای سئو موثره رو چجوری انجام بدین و چیکار کنین که سرعت لود سایتتون بیشتر بشه و چنتا افزونه خوب و کاربردی در این زمینه بهتون معرفی می کنیم .
اهمیت بالا بودن سرعت در وب سایت ها
طبق تحقیقات صورت گرفته در زمینه سئو و سرعت سایت ، گفته شده که هر چی سرعت سایت بیشتر باشه کاربرانی که از سایت شما بازدید میکنن تمایل بیشتری دارن که از سایتتون بازدید کنن ،یعنی اولین پارامتری که برای کاربر مهمه اول سرعت لود شدن سایت هست و بعد محتوا چون به طور میانگین اگه سرعت سایت شما بالای 3 ثانیه باشه کاربرا اونو میبندن و به سراغ سایت بعدی میرن و یه تاثیر منفی خیلی بزرگی روی سایتتون میزاره.
خب حالا راه حل چیه ؟؟!!
ابتدا باید از روش های اصولی برای ساختن سایتمون پیروی کنیم و بعد تست سرعت انجام بدیم و در آخر هم میتونیم از چنتا افزونه خوب در این زمینه استفاده کنیم .
ابزار های تست سرعت سایت
- یکی از سایت های قوی و پرطرفدار در زمینه تست سرعت سایت GTmetrix هست که انواع و اقسام پارامترها در زمینه تست سرعت سایت برای شما انجام می دهد از جمله تعداد درخواست ها ، مدت زمان لود سایت ، مقدار بهینه سازی و همچنین اطلاعات متنوعی از عکس ها و فایل های خراب که چقدر طول میشکن تا لود بشن رو در اختیار کاربر قرار میده .
- دومین وسیله برای تست سرعت سایت خود گوگل هست که از طریق سایت page speed insights در دسترسه و میتونه ابزار خوبی در این زمینه باشه و از اون هم بهره ببرید.
هر چی عدد داخل دایره بیشتر باشه و درصد بیشتری پر بشه برای سایت بهتر هست و همچنین در قسمت LabData میتونین اطلاعات دیگه ای از لود شدن صفحتون بدست بیارین و این مزیت رو داره که برای هر دو نسخه desktop و mobile این آنالیز جداگانه هست و میتونین مشاهده کنین .
- سومین سایتی که میخوایم بهتون معرفی کنیم سایت isitwp هست که مربوط به سایت های وردپرسی میشه و اطلاعات متنوعی از سایتی که میخواین میتونین بدست بیارین . این سایت اطلاعاتی راجب امنیت ، سرعت ، آنالیز وب سایت های وردپرسی و … در قسمت tools در این سایت بدست بیارین .
ابزار های دیگری نیز در زمینه هستند و بسیار متنوع ولی این 3 ابزاری که معرفی کردیم بسیار کاربر پسندترن و تجربه نشون داده که اطلاعات مفیدتری در اختیار کاربر قرار میدن .
چنتا راه برای کم کردن زمان لود وب سایت
1- بهینه کردن تصاویر
داخل هر وبسایتی که ساخته میشه تعداد زیادی عکس وجود داره که اگه حجم این تصاویر بالا باشه به شدت روی سرعت سایت و رابط کاربری اثر بد میزاره، پس خیلی بهتره که از تصاویر کم حجم و بهینه در سایت استفاده کنیم و در عین حال کیفیت بالایی هم داشته باشن .
از مزیت های تصاویر بهینه میشه به سرعت سایت بالا ، تاثیر مثبت در سئو ، کاهش حجم فضای هاست اشاره کرد .
راه های زیادی برای بهینه کردن تصاویر وجود داره که اگر بخوایم اشاره ای داشته باشیم :
- استفاده از فتوشاپ
برای کم کردن حجم بدین صورت که تغییرات لازم را بروی عکس در فوتوشاپ انجام میدیم و بعد هنگام save کردن بر روی save for web میزنیم و یا اگر بخوایم از کلید ترکیبی استفاده کنیم کلید های ctrl+alt+shift+s رو باهم فشار میدیم .
نکته : فرمت ها نیز در بهینه شدن تصاویر مهم هستند بطور مثال :
Jpg : برای تصاویری که با دوربین عکس برداری شده اند بهتر است که از این فرمت استفاده شود .
Png : برای تصاویر گرافیکی که با نرم افزارها ساخته می شوند .
Gif : برای تصاویر متحرک از این فرمت استفاده میکنیم .
-
استفاده از افزونه wp-smush-pro برای بهینه کردن تصاویر
یکی دیگر از راه های کم کردن حجم تصاویر هست که میتونیم با استفاده از افزونه wp-smush-pro اینکار رو انجام بدیم که یه افزونه خیلی معروف در این زمینه هست و برای اطلاعات بیشتر برای این افزونه میتونین به سایت هایی که این افزونه رو به فروش میرسونن مثل ژاکت و راست چین یه سر بزنین .
2- استفاده از افزونه هایی که برای کش مرورگر
وقتی که ما یه سایتی رو باز میکنیم و منتظر لود اون سایت میشیم کدهای html و css یه بار بارگذاری میشن و یه کم زمان بر هستند ، وقتی که از افزونه های کش استفاده کنید ، کاربر که اومد داخل سایت و یه بار دیدن کرد از سایت برای بار دوم که میخواد بیاد داخل سایت فایل های html و css کش شدن و زمان بارگذاری سایت به شدت کاهش پیدا میکنه .
برخی از این افزونه ها عبارتند از :
- WP-Rocket
- WP Super Cache
- W3 Total Cashe
به طور مثال افزونه wp-rocket دارای قابلیت های دیگری برای سرعت از جمله فشرده سازی فایل ها، Lazy Load ، بهینه سازی تصاویر ، بهینه سازی پایگاه داده و … دارد.
این افزونه ها اگر به درستی کانفیگ بشن و مورد استفاده قرار بگیرن میتونن در سرعت سایت به شدت تاثیر گذار باشن .
3- قالب و افزونه
یکی دیگر از نکته های مهم در سرعت سایت استفاده از قالب و افزونه های مهم و کاربردی هست ، در ابتدا سعی کنید که قالب و افزونه های خود را از سایت های معروف و معتبر خریداری کنید و تایید شده و بهینه باشن .
نکته : به هیچ عنوان از قالب و افزونه هایی که نال شدن و به صورت رایگان در اختیار شما قرار میگیرد استفاده نکنید ، چون احتمالا حاوی کدهای مخرب هستند و سایت شما را با استفاده از این کدها میتوانند به راحتی هک کنند .بنابراین اصلا توصیه نمیشود .
همونطور که میدونید با نصب هر افزونه در سایت یه باری روی سرور یا هاستمون بیشتر میشه و سرعت سایت رو کند میکنه ، بنابراین افزونه هایی که نیاز ندارین و غیرضروری هستن رو پاک کنین و افزونه هایی رو هم که نصب دارین روی سایتتون مرتب آپدیت کنید تا مشکلی برای سایتتون پیش نیاد .
4- فضای میزبانی ( هاست ) و دامین
یکی دیگه از عامل های تاثیر گذار در سرعت سایت کیفیت هاستی که سایتمون رو روش قرار میدیم هست ، ابتدا باید از جایی معتبر هاستمون رو بخریم و بعدش هم هاست مناسب با نیازمون رو تهیه کنیم و از سرعت و فضای مناسبی برخوردار باشه .
همچنین عوامل دیگه از مثل پهنای باند مناسب و خوب کانفیگ شدن هاست ها ، میزان اشتراکی که هر سرور داره و … که وقتی از جای معتبر هاستتون رو تهیه کنید خیلی از این موارد به خودیه خود حل میشه .
اگه یه کار حرفه ای میکنین بهتره که از یه هاست که دارای هارد SSD هست استفاده کنین چون سرعت رو بین 4 تا 6 برابر میکنه و به شدت تاثیر گذار هست.
علاوه بر هاست سعی کنید که دامین خود را نیز از جاهای معتبر تهیه کنید و با کمی توجه و تحقیق در همون ابتدای کار میتونین تاثیر خیلی خوبی روی سایتتون بزارین و مطئمن باشین که هر چقدر که به این چیزا بیشتر اهمیت بدین ضرر نمیکنین .
سخن آخر
سرعت سایت برای هر کی که بخواد به طور حرفه ای فعالیت کنه یکی از پارامترهای خیلی مهم و تاثیر گذاره و نباید ساده از کنارش رد شد ، اگر راه کار هایی که بهتون داخل این مقاله گفتیم رو اجرا کنین و همینطور از قالب ، هاست ، افزونه های خوب استفاده کنین خیلی میتونه موثر باشه .
همچنین اگه مشکلی در زمینه قالب ، افزونه ، سرعت ، سئو و موارد مربوط به سایت داشتین میتونین از راه های ارتباطی با تیم شیراز دیجیتال مارکتینگ تماس بگیرین .
به نظر شما چه کارای دیگه ای میشه کرد که سرعت سایتمون بیشتر بشه ؟!
معرفی ۱۳ افزونه مهم و کاربردی وردپرس که از نان شب واجب ترن !!!
درود به دوستداران باوفای سایت شیراز دی ام ، میخوام بریم گام ششم از مقاله آموزش طراحی سایت در شیراز رو باهم باشیم و چنتا افزونه مهم و باحال پیشخوان وردپرس رو بهتون معرفی کنیم که هم به کارتون بیاد در پروژه هایی که انجام میدین هم معروف باشه.
برای سایت های ورودپرسی و برای کسایی که میخوان سایتشون رو بدون کدنویسی طراحی کنن استفاده از افزونه های خوب و با کیفیت براشون یه نیاز ضرروی هست ، پس چه بهتره که از خوباش استفاده کنن ، اونایی که در سرتاسر دنیا برنامه نویسای دیگه زحمت میکشن میسازن تا بشناسیمشون و ازشون بهترین استفاده رو بکنیم .
اگه دوست دارین که این افزونه ها رو بشناسین و بدونین که چیکار میکنن پس با ما همراه باشین .
ما در این مقاله 13 مورد رو به شما معرفی میکنیم و در مقاله های بعدی روش نصب و کار با اونا رو براتون توضیح میدیم .
1. Rank math seo
همونطور که از اسم این افزونه پیداست برای سئو کردن سایت خیلی کمک میکنه و کار با این افزوزنه خیلی سادست . افزونه های زیادی برای کمک به بهینه سازی سیت ساخته شدن ولی با تحقیقاتی که ما انجام دادیم این افزونه به تازگی تونسته بالاترین رتبه رو بین رقیباش کسب کنه ، حتی افزونه yoast seo هم یکی از رقیبای سرسخت این افزونست ولی ترجیح ما افزونه فوق العاده Rank math seo هست ، برخی از قابلیت های این افزونه نصب آسون ، رابط کاربری خوب و حرفه ای ،ابزار تجزیه تحلیل برای لینک سازی ، تعداد کلمات ، پاراگراف و … ،کدنویسی خیلی بهینه و عالی افزونه و کلی موردای خوب دیگه که در آینده این افزونه رو مورد بررسی قرار میدیم و تمامی قسمتا رو براتون شرح میدیم .
2.rocket wordpress
سرعت سایت یکی از مهمترین عامل ها در جذب کاربر، رضایت مشتری و بهینه سازی وبسایته همچنین گوگل به سرعت سایت خیلی اهمیت میده و میگه لود سایت باید زیر 3 ثانیه باشه چون کاربرا اون سایتی که زودتر لود بشه رو بیشتر دوست دارن و بعد محتوا براشون مهمه.این افزونه که به موشک وردپرس میشناسنش برای بالا بردن سرعت سایت به کار میره و اگه درست پیکربندی و استفاده بشه تو سرعت سایت خیلی تاثیر خوبی میزاره .
از خصوصیات مهم این افزونه میشه به کش کردن صفحات مرورگر، فشرده سازی فایل ها ،lazy load ، بهینه سازی فونت ها و … اشاره کرد که در آینده شما رو با این افزونه منحصر به فرد بیشتر آشنا میکنیم .
3.loco translate
قالب وردپرس و افزونه ها به صورت پیشفرض انگلیسی هستند و اگر قالب خاصیت فارسی کردن قالب رو نداشته باشه خودمون میتونیم اینکار رو انجام بدیم ، ساده ترین و راحح ترین راهش نصب افزونه لوکو ترنسلیته که تقریبا تمامی بخش های سایت شما رو ترجمه میکنه به زبونی که دوست دارین، مگر اینکه یه بخش هایی اصطلاحات تخصصی خاص خودشو داشته باشه .
4.wordfence security
جدای از همه بحث هایی که راجب سرعت و سئو کردیم ،مهمترین عامل در یک وبسایت خوب امنیت اونه ، برای تامین امنیت ما میتونیم از هر افزونه ای به سلیقه خودمون استفاده کنیم و خیلی افزونه های رایگان مثل SSL ساده استفاده کنیم ولی اگه یه وبسایتی داریم که خیلی امنیتش برامون مهمه و پروژه مهمی هست براتون از افزونه wordfence security استفاده کنین چرا که این افزونه یکی از بهترین افزونه های امنیتی دنیاست و احتمال هک شدن سایتو نزدیک به 0 میکنه ولی باید خوب کانفیگ بشه . در آینده طریقه نصب و کانفیگ این افزونه رو برای شما عزیزان خواهیم گفت.
از خصوصیات مهم این افزونه میشه به حفاظت همه جانبه از سایت ،بلاک کردن کدهای مخرب ، بلاک کردن ترافیک مخرب ، اسکن امنیتی در هسته وردپرس برای قالب و افزونه و … ، امنیت محتوای سایت و … میشه اشاره کرد.
5.گرویتی فرم ساز
در اکثر سایت ها برای خبرنامه ، سبد خرید و خیلی چیزای دیگه ما نیاز به فرمی داریم که اطلاعات کاربر رو بگیریم و کاری که مدنظرمونه رو انجام بدیم ، بعضی از قالب های وردپرسی خودشون فرم مخصوص اینکار رو دارن ولی اگه یه کار تخصصی خواستین بکنین و قالبتون این قابلیت رو نداشت میتونین با این افزونه فرم مورد نظر خودتون با فیلدایی که خودتون نیاز دارین بسازین .
این افزونه یکی از قوی ترین افزونه ها برای ساختن فرمه و انعطاف پذیریه خیلی بالایی داره .
6.ووکامرس
هر وبسایت فروشگاهی نیاز به یه سیستمی داره که بتونه نیازهایی که یه سایت فروشگاهی داره رو برآورده کنه .ما ووکامرس رو بهتون پیشنهاد میکنیم چون یکی از قویترین افزونه های فروشگاهی دنیاست و نزدیک به 35 درصد فروشگاه های اینترنتی در دنیا با این افزونه قدرتمند ساخته شده.
این افزونه از امنیت بالایی برخورداره همچنین از زبان فارسی پشتیبانی میکنه و این امکان رو برای شما فراهم میکنه که بدون دانش برنامه نویسی فروشگاه آنلاین خودتون رو ایجاد کنین .
از قابلیت های این قالب میشه به درج نامحدود محصولات ، فیلتر کردن محصولات ، ایجاد حراجی و تخفیف ،گالری محصولات ،مدیریت آسون ،با 70-80 درصد قالب ها سازگاری داره ، پشتیبانی از زبان فارسی و … میشه اشاره کرد.
درآینده نصب و پیکر بندی این افزونه رو به شما عزیزان آموزش خواهیم داد .
7.حمل و نقل ووکامرس
هر فروشگاه اینترنتی نیاز به یه ابزاری برای مدیریت حمل و نقل خودش داره و اگر سایت فروش محصول دارین و باید ارسال کنین محصولات رو ،اگه به خوبی اینکار انجام نشه مشتریانتون رو قطعا ناراضی میکنین و از دستشون میدین پس باید اینکار رو با نظم و احتیاط خاصی انجام بدین .
افزونه حمل و نقل ووکامرس این امکان رو براتون فراهم میکنه که بسته به نیازتون و چیزایی که نیاز دارین خدمات ارسال رو به مشتریانتون عرضه کنین ،
از قابلیت های این افزونه میشه به
- حمل و نقل بر اساس وضعیتتون
- دانش برنامه نویسی نیاز نداره
- استفاده آسون
- قیمت گذاری بر حسب وزن ، تعداد ،اندازه و ..
- استفاده از روش های ارسال مختلف
و خیلی قابلیتای خوب دیگه اشاره کرد که در آینده بیشتر این افزونه رو براتون توضیح میدیم .
8.wp-smush-pro
همونطور که گفتیم سرعت سایت یکی از عوامل تاثیرگذار روی جذب کاربر و ورودی گوگل هست ، افزونه ای که میخوایم بهتون معرفی کنیم برای بهینه کردن عکس های داخل سایت استفاده میشه چون اگه حجم عکسا بالا باشه و از عکسای بهینه داخل سایتتون استفاده نکرده باشین تاثیر منفی میزاره برای همین یکی از افزونه های خوبی که میتونین برای بهینه کردن عکس استفاده کنین wp-smush-pro هست.
از خصوصیات این افزونه :
- فشرده کردن تصویر با حجم خیلی بالا
- بهینه سازی خودکار تصویر در زمان بارگذاری
- استفاده از lazy load در بارگذاری تصاویر
- گزارش پیشرفت در بهینه کردن تصاویر
- قابلیت تبدیل فورمت تصاویر
- تغییر اندازه خودکار تصاویر
- صرفه جویی در فضای دیسک
و خیلی قابلیتای دیگه که در آینده راجبشون بیشتر توضیح میدیم .
9.رایچت
امروزه برای جلب اعتماد مشتری باید براشون وقت بزاریم و باهاشون صحبت کنیم ، راه های زیادی برای اینکار وجود داره که یکی از اونا چت آنلاین در خود صفحه وبسایت هست .
برای اینکار ما افزونه رایچت رو بهتون پیشنهاد میدیم که بخوبی این امکان رو براتون فراهم میکنه و با هزینه زیادی هم نداره فقط باید وقت برای پاسخ دادن به مشتری رو داشته باشین.
رایچت یکی از بهترین افزونه ها برای چت آنلاین هست و امکانات جالب زیادی داره از جمله :
- اتصال به تلگرام برای پاسخ دادن
- نصب روی انواع سیستم های CMS
- استفاده از پاسخ هایی که از قبل آماده کردین برای صرفه جویی در زمان
- آرشیو کردن مکالمات
- رمزگذاری مکالمه صورت گرفته
- دیدن اطلاعات کاربری در حال گفت و گو
و خیلی قابلیاتای خوب دیگه که بعدا بیشتر براتون درباره این افزونه دوست داشتین توضیح خواهیم داد .
10.تیکتا
خب اگه وبسایتی که راه اندازی کردین این قابلیت رو نداره که بتونین از سیستم چت آنلاین برای پاسخ دادن به مشتری هاتون استفاده کنین و زمانتون یاری نمیکنه میتونین از سیستم تیکت دهی استفاده کنین که هر موقع که وقت داشتین به سوالات کاربراتون پاسخ بدین .
برای اینکار ما افزونه تیکتا رو بهتون معرفی میکنیم ، از خصوصیاتی که این افزونه رو خاص میکنه میشه به :
- امکان ارسال پاسخ صوتی علاوه بر متنی
- استفاده از پاسخ های ذخیره شده
- درج یادداشت برای تیکت
- افزودن مقاله
- لایک کردن پاسخ و امتیاز دادن به پاسخ
- مدیریت وضعیت تیکت ( درحال انجام، بسته ، باز و …)
و … اشاره کرد.
در آینده با این افزونه دوست داشتین شما رو بیشتر آشنا خواهیم کرد .
11.wp-advanced-support-ticket
علاوه بر تیکتا یه افزونه خوب دیگه هم داریم براتون که این افزونه هم برای تیکت دهی انجام میشه ، ما هر دو رو بهتون معرفی میکنیم و خودتون با تحقیقاتی که دوست دارین تصمیم بگیرین که میخواین از کدوم استفاده کنین و اگر هم دوست داشتین میتونین از راه های ارتباطی با تیم شیراز دیجیتال مارکتینگ تماس بگیرین و راجب هر افزونه ای که میخواین استفاده کنین مشاوره دریافت کنین.
همونطور که گفتیم با مزیت سیستم تیکت دهی که آشنا هستین پس بریم سراغ قابلیتای این افزونه :
- پشتیبانی از سامانه های پیامکی
- سازگاری با اکثر سایت ها
- سازگاری با محصولات ووکامرس
- ایجاد محدودیت در پشتیبانی محصولات
- تمدید در مدت پشتیبانی محصولات
- ضمیمه کردن فایل
- تیکت دهی به صورت نامحدود
- دسته بندی تیکت ها
- امتیاز دهی
- قابلیت پاسخ دادن از طریق گوشی همراه
و …
12.مداد زرد
همونطور که گفتیم در سایت های وردپرسی شما میتونید بدون داشتن دانش برنامه نویسی سایت خودتون رو بسازید و خواسته موردنظرتون رو هم با افزونه ها برطرف کنین .اگه در سایتتون میخواین فونت ، رنگ بندی دکمه ها ، پس زمینه و یا هر چیزی که نیاز به استایل css داره رو تغییر بدین میتونین از یکی از بهترین افزونه ها به نام مداد زرد در این حوزه استفاده کنین .این افزونه به شما کمک میکنه تا در چند دقیقه تغییرات دلخواهتون رو روی هر بخشی میخواین اعمال کنین و لذت طراحی سایت رو براتون دوچندان میکنه .
این افزونه دارای ویژگی های خوب زیادی هست که چنتاشون رو اگه بخوام براتون بگم :
- کاملا ریسپانسیو
- ابزار اندازه گیری بسیار دقیق
- دارای 300 پس زمینه گرافیکی زیبا
- راهنمای کاربر هنگام استفاده
- مدیریت و کنترل CSS ها
- سفارشی کردن کل برگه های سات
- شامل شورت کدهای آماده برای استفاده در سایت
- درای انمیشن های فوق العاده جذاب برای استفاده
- سازگاری با تمامی افزونه های وردپرسی
- سازگاری با تمامی قالب های وردپرسی
و…
13.Duplicator
قبل از آشنایی با این افزونه میخوام یه نکته کلیدی بهتون بگم و اون اینه که هر وبسایتی که شما راه اندازی کردین اعم از درجه اهمیت اطلاعاتش یا هرچیز دیگه ای باید و باید هر چند وقت یکبار ازش نسخه پشتیبان یا همون بکاپ تهیه کنین ، و این امر به شدت در هر وبسایتی ضررویه .
یه وبسایت بدون بکاپ مثل یه ماشین بدون ترمزه !!!
هرزگاهی ممکنه برای سایتتون مشکلی پیش بیاد و برای حل اون راه کارای مختلفی رو وقتی تست کردین و جواب نداد مجبور به بازگردانی نسخه پشتیبان روی هاست میشین و از هزینه های زیادی جلوگیری میکنه .
یکی از بهترین افزونه ها برای بکاپ گیری که بالاترین رتبه رو هم کسب کرده و به خوبی این امر رو براتون انجام میده افزونه Duplicator هست .
از خصوصیات خوب این افزونه :
- محیط کاملا فارسی
- تهیه نسخه پشتیبان در عرض چند دقیقه
- قابلیت زمانبندی برای تهیه نسخه پشتیبان
- پشتیبان گیری دستی
- پشتیبان گیری اتوماتیک
- قابلیت ارسال مستقیم فایل پشتیبان به گوگل ، آمازون ، FTP و …
این لیست بروز می شود …
سخن آخر
دوستان عزیز امیدوارم کارایی افزونه هایی که معرفی کردیم رو متوجه شده باشین و بهترین استفاده رو ازشون ببرین ، این مقاله چیزی نیست که صرفا چنتا افزونه ای که بقیه معرفی کرده باشن رو ماهم معرفی کرده باشیم و بنابه سالها تجربه و کار در این حوزه به این نتیجه رسیدیم که برای کار کردن با وردپرس این افزونه ها راحت تره و کارآیی بیشتری دارن.
برای تهیه این افزونه ها میتونین به سایت های ژاکت و راستچین هم یه سر بزنین که سایت های معتبری در حوزه افزونه ها هستند .
امیدوارم این مقاله مورد توجه تون قرار گرفته باشه و اگه براتون مفید بوده لینک مقاله رو با دوستان دیگه تون به اشتراک بزارین ،همچنین نظرتون رو هم زیر همین مقاله برامون بنویسین !!!
آشنایی با بخش های مختلف پیشخوان وردپرس
خوش اومدین به گام پنجم از مقاله آموزش طراحی سایت در شیراز !!!در گام های قبلی راجب دامنه ، هاست ، نصب وردپرس و سفارش سازی قالب بعد از نصب صحبت کردیم .نوبتیم باشه نوبت میرسه به بخش های مهم پیشخوان وردپرس که باهاش بیشتر کار داریم و هر کسی که بخواد وردپرس کار کنه یادگیری این قسمت ها ضروری هست و باید بتونه باهاشون کار کنه .ما در این مقاله قصد داریم تمامی این بخش های مهم وردپرس رو بهتون معرفی کنیم و بگیم که هر قسمت در پنل چه کاری انجام میده تا شما عزیزان و دوستان همیشگی سایت شیراز دیجیتال مارکتینگ بتونین از این آموزش در سایتتون استفاده کنین و لذت ببرین پس با ما همراه باشین .
بخش های کاربردی و مهم در پیشخوان وردپرس
همونطور که در مقاله قبلی براتون قالب رو نصب کردیم با پنل وردپرس آشنایی دارین .پس وقتشه که بریم ببینیم هر قسمت از این پنل خوشگلمون چه کاری انجام میده!!!
داخل تصویر بخش های مختلفی هست که بنا به قالبی که برای سایتتون انتخاب کردین بعضی هاش فرق میکنه ولی بخش هایی هست که داخل همه قالب ها مشابه هست که میخواییم براتون توضیح بدیم که هر قسمت برای چی هست و چه کاری میتونین باهاش انجام بدین .
نوشته ها
همه نوشته ها : این بخش برای دسترسی به تمام پست ها و نوشته ها اعم از منتشر شده ها و یا پیشنویس ها هست و میتونین اونا رو به صورت یکجا مشاهده کنین .
افزودن نوشته : وقتی بخواین محتوای جدیدی در سایت قرار بدین یا پیش نویس کنین از این قسمت استفاده میکنیم .
دسته ها : هر وقت مطلبی داخل سایت میزارین میتونین برای اون مطلب یک یا چنتا دسته بندی معرفی کنین که در قسمت دسته ها میتونین اون دسته بندی ها رو ایجاد و ویرایش کنین.
برچسب ها : تقریبا شبیه به دسته بندی ها میمونه ولی با این تفاوت که برای مناسبت ها و یا موضوع هایی که عامه نیست داخل سایت استفاده میشه مثلا اگر محصولی دارین میفروشین که فقط برای مناسبت شب یلدا و یا عید نوروز هست از برچسب ها میتونین استفاده کنین .
رسانه
کتابخانه : این بخش مربوط به فایل هایی که داخل سایت قرار دادین میشه ( فیلم ، عکس ، آهنگ و …) .
افزودن : وقتی بخواین به کتابخونه چیزی اضافه کنین و در سایتتون از اونا استفاده کنین از این گزینه استفاده میکنیم ( فیلم ، آهنگ ، عکس و …)
برگه ها
برگه ها به طور کلی به صفحاتی از سایت شما گفته میشه که شامل محتوای متنی ، عکس ، فیلم ، عنوان و … باشن مانند صفحه درباره ما ، تماس با ما ،فروشگاه ، مقالات ، خانه و … .
همه برگه ها : میتونین همه برگه هایی که داخل سایتتون هست رو یه جا ببنین و امکان ویرایش اونا در این صفحه امکان پذیره.
افزودن برگه : این گزینه برای وقتیه که بخواین یه صفحه جدید ایجاد کنین ، این قابلیت در همه برگه ها هم هست که بالای صفحه قرار داره .
دیدگاه
این بخش از سایت به نظرات کاربران راجب محصول، مقاله و یا هر چیزی که بشه براش نظری نوشت داخل سایت مربوط میشه.
در این بخش میتونین نظراتی که کاربرانتون میدن رو تایید کنید که نشون داده بشه داخل سایت یا حذف کنید و … .
نمایش
پوسته ها
در این بخش پوسته ها و دمو هایی که قالب سایتتون در اختیارتون قرار داده میتونید استفاده کنید و هر کدوم رو که خواستین فعال کنین . اگر هنوز نمیدونین که چه قالبی رو انتخاب کنین از مشاوره های تیم شیراز دیجیتال مارکتنیگ کمک بگیرین.
سفارشی سازی : در این قسمت میتونید تنظیمات مربوط به هویت سایت، ابزارک ها ، فهرست و … رو انجام بدین که در مقاله قبلی به تفصیل در موردش صحبت کردیم . اگر میخواین بدونین که هر قسمت چه کاری رو انجام میده مقاله انتخاب و نصب و سفارشی سازی قالب رو مطالعه کنین.
ابزارک ها
در این بخش قابلیت هایی وجود داره که میتونین بسته به نیازتون ازشون استفاده کنین ، در هر قالب این قابلیت ها میتونه متفاوت باشه و طریقه استفادشم اینه که شما به یه درگ اند دراپ ساده میتونین اونا رو اضافه یا حذف کنین .
فهرست ها :داخل این بخش که همون هدر سایت هست گزینه هایی که بالای سایت برای دسترسی قرار میگیره رو میتونین مشخص کنین از جمله فروشگاه، وبلاگ، تماس با ما ، درباره ما و … .
اکسپوننت : چون قالب ما اکسپوننت هست این گزینه رو داره و مربوط به مراحل نصب و فعال سازی قالب هست .
نصب افزونه ها : در این بخش افزونه هایی که داخل سایتتون دارین رو میتونین کنترل کنین و اگر بهشون نیاز ندارین حذفشون کنین .
نکته : تا جایی که میتونین افزونه اضافی روی سایتتون نصب نکنین چون باعث سنگین شدن سایتتون میشه و سرعت لود سایت به شدت افت میکنه و رتبه سایت شما رو پایین میاره .
ویراشگر پوسته : این بخش بخش خطرناکی هست که اگر دانش اون رو ندارید بهش دست نزنید، ولی اگر css , html بلد باشین میتونین هر قسمتی از سایتتون رو که دوست داشتین به سلیقه خودتون ویرایش کنین.
افزونه ها
افزونه های نصب شده : در این بخش تمامی افزونه ها اعم از فعال و غیر فعالی که از داخل مخزن نصب کردین یا خودتون اضافه کردین به قالب قابل دیدنه.
افزودن : از طریق این گزینه وارد مخزن وردپرس میشین و میتونین هر افزونه ای که دلتون بخواد رو نصب کنین .
ویراشگر افزونه : این بخش هم از اون بخش های خطرناک به حساب میاد که دانش برنامه نویسی نیاز داره که اگر دانشش رو داشته باشین میتونین باهاش کار کنین و تغییرات دلخواهتون رو انجام بدین .
کاربران
همه کاربران: در این بخش تمامی کسانی که به پنل مدیریتی دسترسی دارن رو میتونین ببینین.
افزودن :در این بخش میتونید کاربرانی رو با نقش دلخواهتون اضافه کنید از جمله مشترک،نویسنده ، ویرایشگر،مدیرکل و … .
شناسه شما : اینجا میتونین مشخصات خودتون رو ببینین و ویرایش کنین از جمله نام، ایمیل ، رمز عبور و … .
ابزارها
ابزارهای در دسترس :همونطوری که از اسمش پیداس ابزارهایی که در دسترس دارین رو نشون میده .
درون ریزی : در این قسمت میتونین خروجی بخش هایی مثل فهرست ، نوشته ، محصولات و … رو اضافه کنین .( بکاپ گرفتن از قسمت هایی که میخوایم )
برون ریزی : برعکس قسمت درون ریزی میتونین در این بخش بکاپ هارو اضافه کنین .
سلامتی سایت : مربوط به سلامت و امنیت سایت میشه که بهتون هشدار هایی که میده رو میتونین ببینین و امنیت سایتتون رو بهبود ببخشین.
برون ریزی داده شخصی : فعالیت هایی که انجام دادین از این بخش قابل دیدنه.
پاک سازی اطلاعات شخصی : در این بخش میتونین تمامی اطلاعات و داده های مربوط به کاربری رو که مدنظرتون هست پاک کنین که برای امنیت بیشتر پنل وردپرستون هست .
تنظیمات
عمومی :ویرایش اطلاعاتی راجب عنوان سایت ،معرفی کوتاه ،نشانی سایت ، ایمیل و … .
نوشتن :تنظیمات پیش فرض مربوط به نوشته ها ، سرویس دهنده ایمیل و از اینجور چیزا .
خواندن : تنظیماتی مربوط به صفحه اصلی و وبلاگ که کدام صفحه برای نمایش این صفحه ها باشه و تعداد نوشته و … چنتا باشه .
گفتگو : اینجا مربوط به مدیریت نظرات کاربران راجب پست های شما هست که میتونید اونارو تایید یا رد کنید.
رسانه : بالاتر راجبش صحبت کردیم که هر چیزی که شما داخل سایتتون اپلود کنین اعم از فیلم و عکس و … داخل این قسمت قرار میگیره.
پیوند های یکتا: وقتی یه نوشته ، برگه ، محصول و … داخل سایت اضافه میکنین هر کدوم لینک خاص خودشون رو دارن که بهش میگن پیوند یکتا و از این قسمت میتونین تنظیم کنین که بر چه اساسی ساخته بشه .
حریم خصوصی : این قسمت مربوط به صفحه حریم خصوصی سایت هست که میتونین مشخص کنین کدوم برگه باشه و همچنین بسته به نوع قالبتون آمار بازدید رو هم میتونین با کاربران و بازدیدکنندگان سایتتون به اشتراک بذارین.
سخن آخر
ما در این مقاله سعی کردیم تمامی گزینه هایی که داخل پنل مدیریت وردپرس مثل هم هست رو پوشش بدیم و بهتون بگیم که هر کدوم چیکار میکنن .اگر سوالی داشتین میتونین از راه های ارتباطی با ما تماس بگیرین و هم چنین نظرتون رو راجب این پست در پایین صفحه با ما به اشتراک بزارین ، همچنین اگر راجب قالبتون سوالی داشتین و مشاوره خواستین میتونین از تیم شیراز دیجیتال مارکتینگ کمک بگیرین .